• Kontrast
  • Tekst
  • Powiększenie
  • Skalowanie treści 100%
  • Aa Czcionka 100%
  • Wysokość linii 100%
  • Odstęp liter 100%

Wrześniowe działania w ramach Erasmus+

  • Dodano: 06.10.2022
  • Napisane przez: Olga Ziółkowska

Wraz z początkiem roku szkolnego rozpoczęliśmy kontynuację działań projektowych.   Podczas zajęć w tym miesiącu nauczyliśmy się jak wykorzystywać i nie marnować żywności.  Z jabłek i gruszek przygotowaliśmy wyśmienite musy, które zawekowaliśmy w słoikach. Będziemy cieszyć się ich smakiem zimą. Z winogron powstały domowe rodzynki, ususzyliśmy też pozostałe jabłka i gruszki a z części z nich powstał pyszny sok. Zebraliśmy też plony z naszego ogródka, który zakładaliśmy w czerwcu. Zioła i natkę pietruszki ususzyliśmy, zamroziliśmy i wykorzystamy do przygotowania innych potraw na zajęciach kulinarnych. Z buraczków  i marchewki zrobiliśmy zdrowe przekąski, którymi poczęstowaliśmy kolegów  i koleżanki ze szkoły.  Dodatkowo z czerstwego pieczywa zrobiliśmy pyszne grzanki. W ramach zorganizowanego spotkania z Panią z Jadłodzielni wiemy też, że jedzenie, którego nie wykorzystamy w domu możemy zanieść bardziej potrzebującym ludziom. Również  zwierzęta skorzystały z naszych zajęć, ponieważ nawiązaliśmy współpracę z panią ze sklepu warzywnego i warzywa, które mogą się zmarnować przekazujemy zaprzyjaźnionym zwierzętom ze stajni w Jurowcach.

 

Współpracujemy

  • Erasmus+
  • Fundacja Drzewo i Jutro
  • Krajowa Mapa Zagrożeń Bezpieczeństwa
  • Leroy Merlin
  • Chronimy Dzieci
  • Fundacja Sedeka
  • Olimpiady Specjalne
  • Szkoła Współpracy
  • Stowarzyszenie RMW

    © Wszystkie prawa zastrzeżone.

    Powrót do góry